CONCURS DE DESENE „INIMA DA!”

Vrei o inima sănătoasă? Cum să ai o inimă sănătoasă? Și care sunt cele mai importante masuri pe care le putem lua pentru a ne menține inima sănătoasă?

Adresăm aceste întrebări copiilor de 6-17 ani, dar si studenților și îi invităm să participe la I-a ediție a Concursului de desen “Inima Da!”,  in contextul Zilei Mondiale a Inimii, care este organizat de IMSP Institutul de Cardiologie din Republica Moldova. Invităm toți pasionații de desen să participe la concursul nostru “Inima Da! ” în perioada 29 iulie – 23 septembrie 2024.

Desenele se vor realiza în format A4 sau A3, în orice tehnică: creion, cariocă, acuarelă, guaşă, etc.

Concursul se adresează elevilor din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar și secundar, de la liceele cu profil artistic sau şcolile de arte si studenților din colegii/universități din ţară. Scopul acestuia este de a promova  sănătatea, sănătatea inimii in special, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, stimulând și valorificând potențialul creativ și viziunea artistică a participanților.

Concursul va fi organizat pentru trei categorii de vârstă, fiecare a câte trei locuri premiante:

învățământul primar (clasele I-VII) sau 7-12 ani;
învățământul gimnazial (clasele V-IX) sau 13-16 ani;
învățământul liceal si de învățământul superior (clasele X-XII,  studenții instituțiilor de învățământ postliceal) sau 17-18+ ani.

Te-am intrigat? Creează un desen sau un colaj într-o manieră individuală şi originală, pe un suport de hârtie sau pânză în format A3 sau A4. Ai liberă alegere ce tehnică să aplici: creion, cariocă, acuarelă, guaș, vopsea acrilică etc. În dreapta foii, în partea de jos, se vor indica: numele, prenumele autorului/ autoarei, vârsta, instituția (școala, liceul, colegiul, universitatea). Pe verso notează datele de contact: numărul de telefon al concurentului/părintelui (in cazul copiilor). La fel, pe verso, desenele obligator vor fi însoțite de un comentariu, care descrie în 1-2 fraze viziunea despre ce înseamnă sa fii sănătos, ce anume este o inima sănătoasă, despre ce înțelegem când spunem Inimii Da!

Pentru a participa la concurs completează FORMULARUL DE PARTICIPARE atașat (descarcă, completează si expediază pe adresa de e-mail cardiologieinstitut@gmail.com), după care printr-o scrisoare recomandata expediază lucrarea până la data de 23 septembrie 2024 la IMSP Institutul de Cardiologie”, str. Nicolae Testemiteanu, 20, Chișinău, MD-2025, pentru secția monitorizare, evaluare si integrare al serviciului cardiologic, et. 4 cab. 415 ori et. 2 cab.7, cab.10 cu mențiunea: Concursul de desene “Inima Da!”

Lucrările pot fi prezentate și personal (copiii fiind însoțiți de un adult) si se pot depune  direct la IMSP Institutul de Cardiologie”, Chișinău, str. Nicolae Testemiteanu, 20,  secția monitorizare, evaluare si integrare al serviciului cardiologic, et. 4 cab. 415 ori et. 2, cab.10, cab.7.

Desenele vor fi apreciate de un juriu profesionist, iar cele nouă premii vor fi oferite câștigătorilor de Ziua Mondiala a Inimii, desfășurată tradițional la 29 septembrie. Toți participanții la concurs vor fi menționați cu certificate, iar premianții vor fi apreciați cu diplome și premii  în cadrul evenimentului Ziua Mondiala a Inimii, organizat la Chișinău în cadrul expoziției ,,MoldMedizin&MoldDent 2024” (complexului expoziţional „MoldExpo” sec. Buiucani, str. Ghioceilor 1).

Toate lucrările elevilor vor fi expuse într-o galerie on-line, ce va fi plasată atât pe site-ul IMSP Institutul de Cardiologie (www.icardiologie.md), cât și pe paginile instituționale pe Facebook și Instagram/Threads. Cele mai originale și ingenioase desene vor fi selectate pentru diverse proiecte instituționale ca material ilustrativ: bannere, postări despre cum să-ți păstrezi inima sănătoasă, altor materiale dedicate promovării sănătății și de combatere a maladiilor ș.a. În toate cazurile, va fi respectat dreptul de autor, indicând numele și prenumele autorului și instituția de învățământ.

Mai multe detalii găsești în REGULAMENTUL CONCURSULUI.

Pentru informații suplimentare apelează: 069177642

Acest material a fost scris și redactat de echipa organizatoare.

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI

FORMULAR DE PARTICIPARE

© IMSP Institutul de Cardiologie