Conferința cardiologică republicană anuală ” ZILELE EUROPENE ALE INSUFICIENŢEI CARDIACE”

Descarcă: Invitația-program

Conferința cardiologică republicană anuală ” ZILELE EUROPENE ALE INSUFICIENŢEI CARDIACE” cu participare internațională

La 19 aprilie 2019 a avut loc un prestigios eveniment de specialitate, care a vizat aspectele moderne de diagnostic  al cardiomiopatiei hipertrofice obstructive (CMHO),  acesta   persistând a fi o provocare pentru întreaga societate medicală. Au fost discutate rolul  unor tehnici imagistice în evaluarea diagnostică a pacientului cu CMHO, precum ecocardiografia şi, mai nou, imagistica prin rezonanță magnetică cardiacă. Au fost evidențiate indicațiile şi posibilitățile tratamentului chirurgical al CMHO prin prisma celor mai recente date  şi dovezi acumulate de bazele de date medicale.

În a doua parte a întrunirii, coordonatorul principal al evenimentului, Dna Profesor Eleonora Vataman, dr.hab.şt., medicale, Şef clinică ,,Insuficiență Cardiacă”a  „IMSP „Institutul de Cardiologie” , de comun cu alţi speakeri, au abordat actualitățile în insuficiența cardiacă, dar şi metodele de reabilitare a pacienților cu insuficiență cardiacă.

La acest simpozion au participat personalități notorii autohtone precum  Dl. Profesor Ciobanu Nicolae, dr. hab. în şt. medicale, Dl Profesor Bătrînac Aurel, dr. hab. în şt. medicale, Dl Conferenţiar Lîsîi Dorin, dr. în şt. medicale.  Obiectivele  conferinței au fost abordate şi de invitați cu renume internațional din Romania şi Italia, astfel reflectând subiectele prin prisma experienței unor centre de excelență în cardiologie şi cardiochirurgie.

Conferința a furnizat informații utile şi de ultimă oră pentru medicii practicieni cardiologi, interniști, cardiochirurgi şi alte subspecialități medicale interesate de subiectele abordate.

poster72ppi3
poster72ppi2
poster72ppi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


© IMSP Institutul de Cardiologie