Dispensarul Cardiologie Secția Consultativă

Secția consultativă – Dispensarul Cardiologic

 Șef – Rodica Negru-Cemortan, medic cardiolog categorie superioară

 Reprezintă o subdiviziune importantă a IMSP Institutului de Cardiologie, în sarcina căreia intră acordarea serviciilor consultativ-diagnostice de ambulator tuturor pacienților cu afecțiuni cardiovasculare.

În serviciul dat activează: 9 medici, dintre care 3 doctori în științe medicale cu categorie superioară, 8 medici cu categoria superioară și unul cu categoria de calificare întâi.

În Serviciul consultativ-diagnostic de ambulator activează: 1 medic reumatolog, 1 medic pulmonolog, 2 medici diagnostico-funcționali, 2 medici imagist-sonografi, 2 laboranți medicali cu studii superioare și categorie superioară.

Personalul medical mediu este bine pregătit. Avem 10 asistenți medicali categorie superioară de calificare, care cunosc particularitățile afecțiunilor cardiovasculare pentru a facilita examinarea pacienților, efectuează și pot parțial interpreta probele ECG, participă la executarea altor investigații de diagnostic-funcțional/imagistic, etc.

Secția consultativă asigură consultațiile pacienților în regim de ambulator. Aici sunt efectuate investigațiile necesare pentru stabilirea diagnosticului și selectarea recomandărilor de tratament. Spectrul investigațiilor acoperă, practic, toate necesitățile, acestea fiind: ECG, Eco-cardiografia,  cicloergometria, Monitorizare Holter-ECG, investigații de laborator. În cazurile în care este necesar, pacienții sunt internați sau programați pentru internare la Clinicile institutului.

Secția consultativă dispune de un spațiu renovat, luminos, cu emisiuni TV special selectate pentru o aflare liniștită și plăcută în incintă pe parcursul zilei de consult.

© IMSP Institutul de Cardiologie