×
Meniu

12 mai – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ASISTENȚILOR MEDICALI

“Asistenții medicali răspund nevoilor de sănătate ale oamenilor din toate mediile și pe toată durata vieții. Rolurile lor sunt fundamentale în realizarea mandatelor globale cum ar fi acoperirea universală de sănătate și obiectivele de dezvoltare durabilă.“

Dr. Margaret Chan, Director General al Organizației Mondiale a Sănătății

 

Anual, pe data de 12 mai, este celebrată Ziua Internațională a Asistentului Medical. Această zi a fost lansată în anul 1974, la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali. La aceeași dată, se sărbătorește și ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, care a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale. Ea a fost considerată a fi fondatoarea nursingului modern și și-a dedicat întreaga viață restructurării asistenței medicale.

Cu aceasta ocazie în incinta IMSP „Institutul de Cardiologie”  a avut loc o ceremonie festivă, care a onorificat munca asidue a asistentelor medicale ale insitutiei, dedicatia si devotamentul acestora.  Suportul crucial pe care îl exercită asistentele medicale în realizarea  unui act medical de calitate a fost menționat de catre întreaga echipă medicală a IMSP „Institutul de Cardiologie” și pacienți. Cu profundă recunoștință  aducem mulțumiri echipei de asistenți medicali ai IMSP „Institutul de Cardiologie” pentru alturismul, empatia, toleranța și răbdarea , de care dau dovadă în activiatea lor zilnică.